Відспівування покійного клірика єпархії прот. Степана Синюка

26 лютого священики Вінницької єпархії, на чолі з прот. Сергієм Виговським, звершили чин відспівування прот. Степана Синюка. Покійний священик покаявся за ухилення в розкол та за декілька місяців до смерті повернувся в лоно канонічної Української Православної Церкви – став кліриком Вінницької єпархії УПЦ.

Отець Степан народився 10 січня 1943 року в с. Дзигівка Ямпільського району в сім’ї священика. Навчався в Одеській духовній семінарії (1967-1971 рр.) та в Московській духовній академії (1971-1980 рр.).

14 вересня 1969 року був рукопокладений у сан диякона, 20 червня 1971 року – у сан священика митрополитом Одеським і Херсонським Сергієм. Проходив пастирське служіння на парафіях Одеської та Донецької єпархій. У 1977 році був переведений у Вінницьку єпархію, служив штатним священиком, а згодом настоятелем у тодішньому кафедральному соборі Різдва Пресвятої Богородиці. Був першим настоятелем відродженого Свято-Преображенського кафедрального собору м. Вінниці (з 1 листопада 1990 року), згодом – штатним священиком. У 2010 році був почислений за штат, але продовжував регулярно відвідувати собор та брав участь у богослужіннях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до панелі інструментів