Згуртованність віруючих та професіоналізм правоохоронців не дозволили прибічникам ПЦУ захопити храм в Луці-Мелешківській.

На 28 серпня прибічники ПЦУ в селі Лука-Мелешківська Вінницького району анонсували захоплення місцевого Преображенського храму.

Оскільки погроза вчинити силову акцію була не безпідставною, з самого ранку 28 вересня до храму в Луці-Мелешківській почали сходитись віруючі з Вінниці та району, аби підтримати та, при необхідності, захистити місцеву релігійну громаду УПЦ.

На можливу провокацію оперативно зреагувала, також, поліція. Присутність чималої кількості правоохоронців, певною мірою, остудила гарячі голови активістів, деякі з яких були рішуче налаштовані на насильницькі дії.
При цьому, місцеві прибічники ПЦУ були впевнені, що поліція неодмінно повинна допомогти їм захопити храм.
Однак, правоохоронці не лише не пристали на пропозицію порушити права віруючих УПЦ, але, своєю присутністю, не дозволили активістам влаштувати силову акцію та захопити храм.
Вінницька єпархія УПЦ висловлює подяку Національній поліції за забезпечення громадського порядку, дотримання законності та недопущення порушення законних прав віруючих.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до панелі інструментів