Увага! Молитовне стояння з приводу судового засідання у справі митрополита Симеона проти Київської митрополії УПЦ.

28 грудня минулого року колишній керуючий Вінницькою єпархією, заборонений у священнослужінні за ухилення в розкол, митрополит Симеон (Шостацький) звернувся з позовом до світського суду, щодо поновлення його на роботі на посаді керуючого Вінницькою єпархією.

Цим позовом митрополит Симеон порушив відразу кілька канонічних правил, якими священнослужителям забороняється звертатись до світського суду задля вирішення церковних питань, зокрема 6 правило II Вселенського собору та 15 правило Карфагенського собору. Окрім цього, дії митрополита Симеона завдали суттєвої шкоди Церкві та викликали збентеження серед духовенства та віруючих Вінниччини. Зауважимо, що, як досвідчений архієрей митрополит Симеон знав, що порушує канони, однак звернувся не до митрополита Київського і всієї України, чи, навіть не до Константинопольського патріарха, юрисдикцію якого признає над собою, а отже діяв цілком свідомо.

30 січня об 11.00 у Вінницькому міському суді буде проходити засідання у справі колишнього митрополита Симеона. Закликаємо духовенство та віруючих Вінницької єпархії висловити свою підтримку Українській Православній Церкві та Блаженнійшому митрополиту Онуфрію, а також несприйняття дій митрополита Симеона, зібравшись на молитовне стояння біля Вінницького міського суду за адресою: м. Вінниця, вул. Грушевського 17. Збір о 10.30.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до панелі інструментів