Багатотисячна Хресна хода на честь Торжества Православ‘я у Вінниці. ФОТОРЕПОРТАЖ

8 березня, у першу неділю Великого посту – Торжества Православ’я відбулась молитовна Хресна хода вірян Вінницької єпархії.

Попри тиск та перешкоди, на Хресній ході було присутньо більше 7 тисяч вірних Української Православної Церкви, які знову і знову підтверджують свою вірність канонічній Українській Православній Церкві та Її Предстоятелю Блаженнішому Митрополиту Онуфрію, а жителі Вінниччини – своєму законному архієрею митрополиту Варсонофію.

Віряни разом з маленькими дітками та духовенство єпархії вирушили від Воскресенського храму до захопленого розкольниками Спасо-Преображенського собору міста Вінниці, де було звершено святковий молебень на честь Торжества Православ’я.

Соборна молитва у цей вечір зібрала тисячі людей. Віруючі, на чолі з митрополитом Варсонофієм, молились за весь народ України: про настання миру та спокою у нашій країні, щоб Господь наділив мудрістю правителів держави, усіх жителів міцним здоров’ям та, щоб кожен християнин унаслідував вічне життя з нашим Господом Іісусом Христом.

Вірян Вінницької єпархії УПЦ притісняють, у них забирають храми, обмежують законні права та часто піддають дискрімінації за релігійною ознакою. Рік тому у вірян УПЦ Вінниці незаконно забрали їх головний храм – Спасо-Преображенський собор. Тому у святковий день Торжества Православ‘я, коли Церква святкує відновлення іконошанування (собор 843р.), віряни Вінницької єпархії разом зі своїми шанованими іконами та прославненними іконами Пресвятої Богородиці на Вінниччині пройшлись хресною ходою та помолились біля захопленого собору, щоб головний храм єпархії був повернутий законним власникам – вірянам УПЦ, які його і будували, щоб Господь позбавив усіх людей різних хвороб та епідемій. Головна ж причина такої соборної молитви та хресної ходи – прославити нашого Господа та Його Святу Соборну Апостольську Церкву.

Митрополит Варсонофій благословив усіх присутніх вірян прославленними іконами Пресвятої Богородиці та мощами святих, які, з благословіння митрополита буди доставлені з різних куточків Вінниччини. Владика привітав усіх з Торжеством Православ’я та побажав і надалі бути вірними канонічній Христовій Церкві, також архієрей щиро вдячний усім священикам та вірянам, які прибули на соборну молитву.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до панелі інструментів