Звернення митрополита Вінницького і Барського Варсонофія

Дорогі брати і сестри!

Ви знаєте, які важкі часи переживає зараз наша Церква. І хоча останні місяці принесли нам відносний спокій, певні політичні події та суспільні процеси дають змогу передбачити, що найближчим часом церковні рейдери з ПЦУ знову активізуються та відновлять натиск не лише на Церкву взагалі, але й на кожну окрему громаду храм якої впаде в око місцевим ватажкам розколу.

Закликаю вас, брати і сестри згуртуватись перед лицем випробувань нашої віри та вірності Христовій Церкві! Не треба думати, що ми, люди не наділені владою, багатством та політичним впливом, не в змозі протидіяти ворогам Церкви на боці яких впливові чиновники, великі гроші та політичні сили. Наші брати в Чорногорії довели, що коли вірні Христової Церкви, у єдиному духовному пориві, разом виходять на протидію злу, сам ворог роду людського безсилий проти них. Будь-яка влада відступає назад, хижацькі антицерковні закони зупиняють дію, навіть професійні провокатори втрачають будь-яке бажання діяти. Знаю, що приклад наших одновірців з Сербської Православної Церкви актуальний зараз саме для нас, тим більше, що Вінницька паства вже неодноразово показувала здатність організовуватись на захист своїх святинь та власного права на віру.

8 березня, у Неділю Торжества Православ’я, ми маємо чергову змогу піднести спільну молитву до Бога, засвідчити єдність нашої віри та відданість Українській Православній Церкві. Цього дня відбудеться велика хресна хода від Воскресенського храму міста Вінниці до Спасо-Преображенського кафедрального собору. Закликаю вас не пошкодувати кількох годин цього недільного, святкового дня, аби багатотисячною ходою, на чолі з духовенством, сім’ями та з дітьми, кожен з шанованою родинною іконою, пройти центром нашого міста до захопленого прибічниками ПЦУ кафедрального собору, аби явити нашу згуртованість, рішучість та тверду, непохитну віру.

Нехай Великий піст, що настає за декілька днів, стане для нас часом не тільки посиленої молитви та особистого духовного подвигу. Не забуваємо, що ми є вірними чадами Української Православної Церкви і відстоювання Христової істини – наш найважливіший обов’язок. Звичайно, істина завжди перемагає, але майбутнє Торжество Православ’я в Україні, яке принесе з собою подолання розколу, неможливе, у тому числі, і без нашої участі, без нашого єднання саме тут і зараз.

Митрополит Вінницький і Барський Варсонофій 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до панелі інструментів