Подвійні стандарти ПЦУ: як «погана» поліція Вінниці стала хорошою

Відомо, що 12 грудня, біля Головного управління Національної поліції у Вінницькій області невелика кількість представників так званої ПЦУ провели акцію протесту. Акція, згідно анонсу, відбулась з метою висловлення недовіри поліції Вінничини та її керівнику. Активісти ПЦУ висловили обурення тим, що під час захоплень храмів поліція зберігала нейтралітет та діяла відповідно до законів України. «Віряни» так званої ПЦУ не дуже полюбляють слово «закон», тому діють за принципом «хто не з нами – той проти нас». За такою логікою можна сміливо сказати, що всі правоохоронні органи світу проти ПЦУ, адже ніхто з них не висловлює офіційної підтримки даній розкольницькій структурі.

Що змінилося 19 грудня?
Колишній Вінницький митрополит Симеон (Шостацький) «освятив» храм у Вінницькому вищому професійному училищі Департаменту поліції охорони.
На початку січня цього року, громаду даного храму УПЦ на честь благовірного князя Олександра Невського, змусили покинути нею ж облаштоване приміщення, розірвавши попередньо договір на основі Закону України №5309 п.5, через небажання громади переходити в ПЦУ. По суті, керівнцицтво училища послалося на закон про т. з. «перейменування Церкви».
І ось у четвер, 19 грудня, екс-митрополит Симеон здійснює «освячення» того самого храму, який він же власноруч освятив ще у грудні 2007 року, будучи керуючим Вінницької єпархії УПЦ.
Ще декілька днів тому представники ПЦУ пікетували управління поліції, а сьогодні спокійно, в присутності тієї ж таки поліції, «освячують» храм на території поліцейського навчального закладу.
То поліція хороша чи погана?
У різні дні представнки ПЦУ дадуть вам різні відповіді.
До речі, як відбулось саме «освячення»?
В будній день, у робочий час, коли працівнки мають виконувати службові обов‘язки, а курсанти навчатись, курсантів та працівників закладу збирають на «молитву» в храмі ПЦУ. В «богослужінні» бере участь начальник училища полковник поліції О. О. Залізняк, особовий склад, курсанти…
Більше того, екс-митрополит Симеон нагороджує начальника училища орденом святителя Миколая. І це при тому, що найактивніші представники «пастви» цього архієрея лише кілька днів тому «нагородили» очільника Вінницької поліції «орденом ганьби». Схоже, що ці люди не можуть розбіратись навіть між собою.
Варто, також, згадати, що в Україні Церква відділена від держави, чиновники та держслужбовці не мають права втручатись у справи Церкви, однак ми знову читаємо красномовний рядок: «…Симеон нагородив грамотами співробітників навчального закладу, які допомагали в облаштуванні храмового приміщення».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до панелі інструментів