Ранковий інцидент в Лука-Мелешківській сільраді виявився продовженням невдалої провокації.

Ввечері 27 жовтня група молодиків кількістю 20 – 30 осіб приїхали до Преображенського храму села Лука-Мелешківська і, потрапивши у церковний двір, вчинили спробу силового захоплення храму.
Молодики, очолювані священиком Вінницько-Барської єпархії ПЦУ Віктором Чверкуном спочатку просто висловлювали наміри потрапити до храму, потім почали стукати в двері, після чого перейшли до спроб проникнення всередину будівлі храму шляхом виламування дверей.
На щастя, чергова провокація прихильників ПЦУ виявилась невдалою. Правопорушення було зафіксоване нарядом поліції, який прибув на місце події за викликом парафіян храму. Заскочені зненацька зловмисники навіть не змогли пояснити правоохоронцям мету свого перебування у темний час доби на церковному подвір’ї. У свою чергу, ініціатор невдалого захоплення Чверкун, намагався виправдати свої дії тим, що, мовляв, він з поплічниками у десятій годині вечора мав намір… провести біля храму збори релігійної громади ПЦУ.
Як бачимо, невгамовний клірик ПЦУ, вочевидь втомився від організації провокацій на церковній території. Тому, напевно, і вирішив натиснути на літнього та хворого настоятеля храму у приміщенні сільради, куди для «переконання» священика, що прийшов на зустріч з головою ОТГ один, привів із собою півтора десятка активістів. Втім, навіть ця, на перший погляд продумана, провокація знову не мала успіху.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до панелі інструментів