Престольне свято громади в Кусиківцях: близько сотні парафіян моляться простонеба, а у відібраному храмі порожньо навіть коли служіть архієрей.

Різдво Пресвятої Богородиці – храмове свято парафії в селі Кусиківці Літинського району.

Кілька місяців тому сільський храм було переведено до ПЦУ і весь цей час парафіяни змушені збиратись на молитву простонеба. Під храмом довелось вірянам святкувати і цьогорічне престольне свято. Божественну літургію звершили благочинний Літинського району протоієрей Олег Макар та настоятель захопленого храму протоієрей Володимир Єрмаков. Вимушені незручності не завадили зібратись на богослужіння добрій сотні вірян. Після Літургії було відправлено водосвятий молебень, завершилось святкування спільною трапезою.

Тим часом на службу до прихильників ПЦУ прибув митрополит Симеон (Шостацький). Престольне свято та архієрейська служба зібрали у відібраному храмі селян у кількості, що ледве переважала архієрейську свиту. Навіть помножена на неабиякі зусилля майстерність фотографа була безсилою приховати те, що очільник однієї з троьх Вінницьких єпархій ПЦУ, який за роки перебування в УПЦ звик до велелюдних та урочистих богослужінь, цього разу служив у напівпорожньому храмі. То ж чи варто було відбирати у віруючих храм, в який  окрім них немає кому ходити?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до панелі інструментів