Нічна Божественна літургія з нагоди дня Всіх Вінницьких святих.

В ніч з 13 на 14 вересня, з нагоди свята на честь Всіх святих землі Вінницької та 81-Ї річниці з дня народження митрополита Макарія (Свистуна), митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію на полщі біля Спасо-Преображенського кафедрального собору міста Вінниці.

Саме на цьому місці чотири роки тому Предстоятель Української Православної Церкви Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій вперше звершив Літургію на честь свята Собору Вінницьких святих, яке було встановлене Священним Синодом УПЦ у 2015 році.

Владиці співслужило духовенство Вінницької єпархії, урочисте богослужіння зібрало більше тисячі богомольців. На жаль, через те, що Спасо-Преображенський собор досі перебуває в руках колишнього Вінницького митрополита Симеона та його не надто чисельної пастви, величезна кількість духовенства і віруючих змушена була молитись простонеба. Втім, це не зіпсувало святкової, майже пасхальної, атмосфери спільної молитви.

Після причасного вірша керівник Історичного відділу Вінницької єпархії протоієрей Назарій Давидовський розповів про угодників Божих, які входять до Собору Вінницьких святих. По завершенні Літургії було звершено молебень на якому, зокрема, піднесено молитву про наше місто та його мешканців, оскільки 14 вересня у Вінниці святкується ще й день міста. Завершилось богослужіння заупокійною літією за спочилим митрополитом  Макарієм, після якої архіпастир звернувся до богосольців з привітанням та словами настанови.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до панелі інструментів