Хода на підтримку сімейних цінностей пройшла в Хмільнику.

4 серпня в місті Хмільник пройшла урочиста хода на підтримку сімейних цінностей, організована духовенством Хмільницького району.

В заході взяли участь священики району разом з віруючими та представники місцевої влади. До них прєднались члени Римо-католицької та протестантських громад Хмільника. Хода завершилась біля міського будинку культури, де благочинний Хмільницького району протоієрей Михаїл Шикирун зачитав звернення архієпископа Віннницького і Барського Варсонофія до учасників ходи. Післа отця Михаїла з вітальною прмовою до присутніх звернувся міський голова Хмільника Редчик Сергій Борисович.

ЗВЕРНЕННЯ

архієпископа Вінницького і Барського Варсонофія до учасників ходи за збереження сімейних цінностей

Від щирого серця вітаю учасників ходи за збереження сімейних цінностей!
У всі часи, і особливо зараз, людині неможливо обійтися без віри і без допомоги Божої у всьому – в тому числі і в сімейному житті. З родини починається все – і життя людини, і життя суспільства. Якщо в родині все добре, то ніякі життєві бурі, ніякі економічні, соціальні, політичні проблеми чи хвилювання не торкнуться глибини людських взаємин. Чим спокійніше обстановка в сім’ї, чим тепліше атмосфера – тим більш щасливий чоловік, тим щасливішими ростуть його діти.
Як зробити так, щоб сім’я була міцною, любов незгасимою, а вірність непорушною? В основі цих трьох понять лежить головне: здатність людського серця до самовіддачі, самозречення, жертовності. Та здатність, яка виховується вірою в Бога. Кожна віруюча людина пам’ятає про те, що Христос прийшов на землю, щоб пожертвувати Собою заради кожної людини. Так і в сім’ї – дружина рятує чоловіка, а чоловік – дружину. В Святому Письмі є такі слова: «Носіть тягарі один одного, і так виконаєте закон Христовий.» (Гал. 6: 2). Тобто тяготи кожної людини пропонується носити разом, щоб виконати закон Христа. Це золоте правило як сімейного життя так і життя всього суспільства. І якщо так відбувається, то живими є і сім’я, і любов, і вірність.
Хотів би від усього серця побажати вам, дорогі браття і сестри, любові, щастя, вірності, сімейного благополуччя. Бережіть одне одного, бережіть сім’ю – найвищу цінність нашого життя.
Від щирого серця бажаю учасникам ходи сімейного благополуччя. Цінуйте одне одного в усі хвилини лих і хвилювань. Сім’я, любов, вірність – одні з найголовніших цінностей в нашому житті.
Варсонофій
архієпископ  Вінницький і Барський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до панелі інструментів