У Браїлові селищний голова намагався зірвати освячення води.

На свято Богоявлення в смт. Браїлові щороку відбувається Велике освячення води на водоймах поблизу цукрового заводу та електростанції. Воду освячують настоятелі місцевих парафій Іоанна Богослова та Петра і Павла, відповідно.

Нажаль, цього року традиційне освячення води опинилось під загрозою зриву, з вини місцевого селищного голови

О 12 годині протоієрей Михаїл Стець розпочав освячувати воду біля цукрового заводу. Безпосередньо під час освячення, біля водойми з’явився браїлівський селищний голова Резидент Валерій Дмитрович у супроводі розкольницького священика Леоніда з сусіднього села.
Не чекаючи на закінчення молебню, посадовець почав чинити хуліганські дії по відношенню до священика: вигукувати в мікрофон, що о. Михаїла ніхто сюди не запрошував, обзивати його “московським попом”.
Після 14 години В. Д. Резидент з’явився біля другої водойми, поряд з електростанцію. Тут, саме, освячував воду протоієрей Ростислав Шемет. Цього разу селищного голову супроводжував священик ПЦУ Сергій з Жмеринки.
Удвох вони намагались не дати священику закінчити освячення, зокрема, вигукуючи: «вода наша, а не ваша», «хто вам дав право на освячення води на водоймах».

Дії селищного голови викликали обурення православних громад Браїлова. Також, вони дають привід для серйозного занепокоєння, адже в світській державі представник влади дозволяє собі втручатись у суто церковні справи, до того ж робить це демонстративно, в зухвалій та образливій формі.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до панелі інструментів