Як ПЦУ чинить тиск на вінницьку поліцію та розпалює агресію в регіоні

Вчора досі невідоме «православне братство святого апостола Андрія Первозванного» розмістило в газеті «33 канал» заклик підтримати акцію, спрямовану проти діяльності Національної поліції у Вінницькій області та особисто її начальника Ю. В. Педоса, яку організовує, власне саме «братство» разом з «членами релігійних громад Вінницької області».
Цікаво, що прихильники ПЦУ, називаючи заплановану акцію «молитовним стоянням», збираються насправді для того, аби провести «антинагородження» орденом ганьби» начальника ГУНП.
Протягом майже цілого року духовенство та вірні УПЦ намагались привернути увагу суспільства до того факту, що, так звані «релігійні громади ПЦУ» складаються не з віруючих церковних людей, а, здебільшого, з активістів, яких, у свою чергу, об’єднує не віра у Христа чи бажання жити за Євангелієм, а суто політичні переконання упереміж із бажанням бачити приналежність до ПЦУ храмів, у які вони не ходять і ходити не збираються. Як раптом, не таємничі «вороги української автокефалії», а самі прихильники ПЦУ наочно демонструють власне релігійне невігластво та, по суті, безвір’я, адже, влаштовуючи акцію, аби публічно зганьбити, обмовити та образити вінницьку поліцію та її начальника, вони не гребують блюзнірством, називаючи її «молитовним стоянням».
Однак, на сьогодні це не єдине самовикриття місцевих прихильників ПЦУ. Упродовж кількох місяців прес-служба Вінницької єпархії УПЦ неодоразово наголошувала на тому, що в діях начальника Управління у справах національностей та релігій Вінницької ОДА І. О. Салецького чітко прослідковується відверта упередженість. Можна навіть стверджувати, що, будучи державним службовцем, пан Салецький майже весь цей рік діяв не стільки в інтересах держави, скільки в інтересах Вінницько-Барської єпархії ПЦУ. І ось місцеві прихильники ПЦУ в черговий раз не забарились продемонструвати, що начальник Управління у справах національностей та релігій настільки тісно пов’язаний з митрополитом Симеоном (Щостацьким), що кримінальні справи, відкриті за фактами порушень закону згаданим чиновником, активісти ПЦУ сприймають як власне переслідування.
Коментарі, як то кажуть, зайві…
На завершення хочеться додати ще один цікавий факт: днями оприлюднені підсумки Всеукраїнського муніципального дослідження, яке проводила Соціологічна група «Рейтинг» на замовлення Міжнародного республіканського інституту International Republican Institute, згідно яких Вінницька поліція посідає третє місце в України в рейтингу довіри населення. Тобто мешканці Вінниці та області схвалюють роботу поліції, почуваються захищеними та ставляться до правоохоронців з довірою. Як, на тлі цієї інформації виглядає сумнівна ініціатива «братства та релігійних громад ПЦУ»? Як свідоцтво того, що ця структура не асоціює себе з мешканцями Вінниччини, чи як натяк на те, що заради власної вигоди ПЦУ не зупиниться навіть перед «розхитуванням» ситуації в одному з самих спокійних регіонів України?
Прихильники ПЦУ, чи дійсно ваша церква українська?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до панелі інструментів