Дії кліриків ПЦУ вносять розбрат у церковне життя Вінниччини.

Незважаючи на неодноразові заяви представників влади і прихільників ПЦУ, що перехід парафій до новоствореної структури буде відбуватись виключно на основі вільного волевиявлення церковних громад, підлеглі забороненного у служінні митрополита Симеона продовжують вносити розбрат в церковне життя Вінниччини.

Так, питання церковної приналежності парафії с. Стадниці, Вінницького району, гостро постало ще минулої суботи. Однак, старанням місцевого священика та за сприяння сільського голови, конфлікту вдалось уникнути, перенесши обговорення цього питання на 6 січня.

Але, за інформацією благочинного Вінницького району протоієрея Миколая Строка, вже 29 грудня до села приїздив підлеглий митрополита Симеона протодиякон Владислав Демченко, колишній секретар Єпархіального управління. Він зустрічався з мешканцями села, які не є членами церковної громади, але бажають переводу парафії до ПЦУ. Після цієї зустрічі, прихильники ПЦУ повідомили парафіянам, що в неділю 30 грудня вони мають намір не допустити до храму громаду і священика.

З сумом констатуємо, що слова і твердження прихильників ПЦУ все частіше розходяться з діями. Це є несумісним з християнською мораллю і вкотре свідчить про те, що у бажанні приєднати до своєї структури якомога більше парафій функціонери ПЦУ не погребують а ні інтригами, а ні підступом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до панелі інструментів