ВІННИЧЧИНА ЗУСТРІЛА НОВОГО АРХІПАСТИРЯ.

18 грудня до Вінниці прибув Високопреосвященнійший архієпископ Варсонофій, якого рішенням Священного Синоду було призначено на Вінницьку кафедру.

О 11 годині у Хрестовоздвиженському храмі м. Вінниці на владику чекало велелюдне зібрання духовенства єпархії та парафіян вінницьких храмів, загальною кількістю близько тисячі осіб. Для зустрічі архіпастиря з‘їхались священики зі всіх куточків єпархії, віряни зійшлися незважаючи на робочій день.
Владику зустрічали співом «Христос воскрєсє».
Вітальну промову від духовенства єпархії виголосив благочинний м. Вінниці протоієрей Богдан Малиновський. Відповідаючи на вітання, владика Варсонофій зазначив, що бачить своє служіння на рідній для нього Вінниччині, як служіння миру та любові.
Після короткого молебню архієпископ Фастівський Даміан зачитав рішення Священного Синоду про призначення архієпископа Варсонофія на Вінницьку кафедру. На завершення владика Варсонофій звернувся до пастви з урочистою промовою, та особисто благословив кожного присутнього.
Загалом, зустріч архіпастиря пройшла у великому духовному піднесенні, адже, за словами багатьох вірян, вінницька паства, що відчула себе покинутою після ухилення в розкол митрополита Симеона, знайшла, в особі владики Варсонофія пастиря та батька.
Також важливо, що у зустрічі нового архієрея Вінниця вкотре показала себе справжнім європейськім містом, адже у наш неспокійний час ця помітна та велелюдна подія відбулась без жодних провокацій та порушень порядку. За що, безумовно, треба завдячити місцевій владі та правоохоронцям.

Пресс-служба Вінницької єпархії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до панелі інструментів