Духовенству та вірним Вінницької єпархії благословляється брати участь в паломницьких поїздках, які організовуються членами Вінницької паломницької асоціації.

Паломництво здавна вважалось богоугодною справою.
Надаючи бажаючим можливість відвідати святі місця, паломницька діяльність стає водночас і просвітницькою, і місіонерською, і, певним чином, навіть благодійною, адже паломники пізнають духовну велич і красу Православ’я, знайомлячись багатством різноманітних традицій Помісних Церков, знаходять відповіді на хвилюючі питання у спілкуванні з людьми, що мають глибокий духовний досвід, неофіти стверджуються у вірі, невоцерковлені відкривають для себе церковне життя, при цьому підтримуючи храми та монастирі, які, навіть маючи у себе великі святині, нерідко знаходяться у нелегкому становищі.
Нажаль, завжди знаходяться люди, які використовують почуття віруючих людей для власної вигоди. Багатьом відомі випадки, коли заявлена організатором сума пожертви за паломництво не відповідає реальним витратам, внаслідок чого паломник ризикує залишитись без останніх грошей. Коли керівники паломницьких груп не опікуються паломниками належним чином. Коли під виглядом паломників за кордон вивозять нелегальних мігрантів. Коли супроводжуючі замість просвітницької роботи пропагують марновірство та насаджують нездорове, магічно-забобонне сприйняття віри.
Для уникнення подібних явищ, у Вінницький єпархії було створено Вінницьку паломницьку асоціацію, яка діє з благословення правлячого архієрея і включає в себе паломницькі служби та осіб, що займаються паломницькою діяльністю:
Паломницька служба «Фавор» (протоієрей Володимир Пучков, Пучкова Наталія Володимирівна)
протоієрей Роман Макар
Гресько Наталія Анатоліївна
Грозна Наталія Зорянівна
Іванчук Ірина Вікторівна
Колісник Лілія Миколаївна
Любуня Віктор Анатолійович
Масловська Оксана Михайлівна
Савчук Ігор Романович
Стебновська Галина Костянтинівна
Чепкій Василь Володимирович
Духовенству та вірним Вінницької єпархії УПЦ благословляється брати участь у паломницьких поїздках, які організовуються членами Вінницької паломницької асоціації. Приватні особи та організації, які не входять до Вінницької паломницької асоціації, благословення на паломницьку діяльність не мають. Духовенство та віруючі, які беруть участь у поїздках, що організовуються цими особами   та організаціями порушують церковну дисципліну та нехтують архіпастирським благословенням. За проблеми та негаразди, які можуть статись протягом поїздки (приховані витрати, невиконання зобов’язань по розміщенню та перевезенню, депортація, тощо) порушники несуть власну відповідальність.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до панелі інструментів