ЗАЯВА прес-служби Вінницької єпархії, щодо неправдивого висвітлення деякими ЗМІ ситуації, яка склалась навколо храму благовірного князя Олександра Невського, розташованого на території ВВПУДДСО при МВС України.

Протягом сьогоднішнього дня низка електронних видань розповсюдила інформацію про те, що «у Вінницькій області священик, на знак протесту проти Томоса, скинув купол з будівлі храму». За кілька годин ця «новина» була доповнена вигаданими подробицями, немов би, священик здійснив ще й підпал храму.

З цього приводу прес-служба Вінницької єпархії повідомляє наступне:

Громада святого благовірного князя Олександра Невського 13 років користувалась приміщенням храму на території Вінницького ВПУДГСО при МВС України. В грудні минулого року керівництво училища поставило настоятелю храму священику Віктору Парандюку вимогу залишити територію училища. Громада виконала вимогу керівництва установи і звільнила приміщення, попередньо забравши все майно, що їй належить: богослужбове начиння, книги, ікони та ін. Оскільки купол, що був встановлений над вівтарем, також є власністю громади, його було демонтовано. Отже демонтаж куполу не був акцією протесту, громада лише забирала власне майно, виконуючи вказівку керівництва училища. Фотографування знятого куполу мало на меті звичайну фотофіксацію факту. Жодної протестної акції ніхто не вчиняв.

Згаданий «підпал» храму є вигадкою, яку, також, може спростувати керівництво училища, на території якого знаходиться храм.

Хотілося б побажати журналістам видань, що розповсюдили неправдиву інформацію, ретельніше перевіряти відомості та публікувати лише перевірені факти.

Прес-служба Вінницької єпархії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до панелі інструментів