Духовенство Вінницької єпархії засудило дії колишнього Вінницького митрополита Симеона (Шостацького).

На єпархіальних зборах духовенства Вінницької єпархії, яке відбулось 4 січня під головуванням архієпископа Вінницького і Барського Варсонофія, було одностайно підтримано ухвалу, щодо засудження дій колишнього керуючого Вінницькою єпархією митрополита Симеона (Шостацького), забороненого у священнослужінні за ухилення в розкол. Зокрема, у журналі засідання єпархіальних зборів Вінницької єпархії УПЦ зазначено:

УХВАЛИЛИ:

… Засудити дії колишнього керуючого Вінницькою єпархією митрополита Симеона:

  • Відносно його позову до світського суду про поновлення його на роботі в УПЦ (в порушення статуту УПЦ, церковних канонів та рішень Карфагенського Собору, 15 правило якого наголошує: «Разсуждено такожде, чтобы кто бы то ни был из епископов, или пресвитеров, или диаконов, или причетников, аще имея возникшее в Церкви дело обвинительное или тяжебное, отречется от церковного суда, и восхощет оправдаться перед судилищами светскими, лишался своего места, хотя бы и в пользу его решение последовало. И сие по делу обвинительному, по делу же тяжебному да лишается того, что приобрёл по решению дела, аще хощет удержати место свое»).
  • Відносно відчуження їм майна Вінницької єпархії УПЦ після його звільнення.
  • Відносно самочинного захоплення ним кафедрального Спасо-Преображенського собору, та єпархіального управління в м. Вінниці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до панелі інструментів