Здійснено спробу захоплення храму в селі Бохоники Вінницького району.

2 березня 2019 року група прихильників ПЦУ здійснила спробу захоплення Іоанно-Богословського храму села Бохоники Вінницького району. Настоятелю храму протоієрею Олегу Мельнику того дня вдалось не пустити активістів всередину храмової будівлі, але, незважаючи навіть на присутність викликаної настоятелем поліції, залишити церковну територію прихильники ПЦУ відмовились. Протягом тижня активістами проводилось блокування храму, яке призвело до того, що в неділю 3 березня священик не зміг звершити Літургію і громада залишилась без богослужіння.
9 березня, близько 9 годин ранку, отцю Олегу зателефонував мешканець села і повідомив, що активісти зрізали замки та проникли в храм. Прибувши до храму, настоятель зміг зайти всередину, забрати Святі Дари та Антимінс. При цьому з боку прихильників ПЦУ спостерігалась агресивна поведінка, сторонні люди намагались увірватись до вівтаря і завадити священику.
Після від’їзду настоятеля активісти зачинили храм та розійшлись, однак, потрапити всередину храму неможливо, оскільки останні замінили дверний замок.
По факту спроби захоплення храму, настоятелем було складено заяву до правоохоронних органів.
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до панелі інструментів