Філарет про митрополитів Симеона і Олександра: «московські архієреї без парафій».

В мережі з‘явився аудіозапис, на якому Філарет (Денисенко) дає вказівки як подавати інформацію про ПЦУ в інтернеті та ЗМІ.

Варто уваги, що про колишніх ієрархів УПЦ, а нині членів ПЦУ, Симеона (Шостацького) та Олександра (Драбинка), голова Київського Патраархату відгукується як про «московських архієреїв без парафій».

«Так звані “богослови” почали говорити, що нова Церква утворилась, – іронізує глава УПЦ КП. – Яка нова Церква? Церква не нова, а Церква, яка існує більше 25 років. І якби не було цієї Церкви Київського патріархату, то кому Томос давати – цим двом московським архієреям без парафій? Чи Автокефальній церкві, в якій 500 парафій? Ясно, що дали Томос Київському патріархату. Тому, це не нова Церква. Тому від цієї термінології, що це нова Церква, треба відмовлятися і її не вживати».

Схоже, ані зрада власній Церкві, ні чисельні намагання її дискредитувати, так і не зробили митрополитів-перебіжчиків в ПЦУ своїми. Для  колег з розколу вони досі залишаються «московськими архієреями», яким, за необхідності, можна зайвий раз дорікнути відсутністю парафій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до панелі інструментів